Майстер-клас з виготовлення столової серветки
4 квітня майстер виробничого навчання Херсонського професійного училища сервісу та дизайну, що здійснює професійну підготовку майбутніх кравців Ільїна М.С. підготувала та провела для своїх учнів майстер- клас з виготовлення столової серветки.
Серветка слугує як завершальний штрих сервірування та незамінний атрибут застілля. Звичайна столова серветка може використовуватися як плейсмат, але крім цього на столі повинні бути вироби для витирання рук або обличчя, а також для захисту одягу гостей від їжі, що впала. Як правило, столові серветки виготовляються з льону або бавовни. Ці матеріали м’які та комфортні, вони добре вбирають вологу та жир.
Складні орігамі зі столового текстилю цього сезону вже не актуальні, декоратори віддають перевагу нем’ятому матеріалу і простим формам: квадрат або трикутник. Незмінним залишається тренд використання кілець на згорнутих акуратним рулоном серветках.
Переглянути відео майстер-класу можна ТУТ