Виховний захід з теми “Традиційні українські страви”
28 лютого 2024 року класний керівник 721 групи Кулікова Ірина Олегівна для здобувачів освіти Херсонського вищого професійного училища срвіса та дизайну підготувала та провела виховний захід з теми “Традиційні українські страви”. Мета заходу – розширення знань учнів про страви українського народу, виховання почуття патріотизму та поваги до їх традицій та звичаїв.
До заходу також долучилися викладачі загальноосвітньої та професійно-теоретичної підготовки, старші майстри та майстри виробничого навчання нашого закладу.
На початку заходу, Ірина Олегівна запропонувала згадати учням, а також всім присутнім, про те, які традиційні страви вони знають. За відповідями всіх присутніх було заповнено лист “Традиційні українські страви” на інтерактивній дошці Google Jamboard.
Потім Ірина Кулікова звернула увагу присутніх на страви різних регіонів і більш детально зупинилася на таких як: борщ, галушки, голубці, вареники. Під час своєї розповіді, пані Ірина активно комунікувала зі здобувачами освіти і колегами.
Під час заходу присутні відгадували цікаві загадки, грали в інтерактивні ігри “Традиційна українська страва – борщ” і “Вареники”, створені за допомогою сервісу learningapps.org.
В кінці заходу Ірина Олегівна підвела підсумок і наголосила, що треба шанувати нашу українську кухню! Вона – це теж спадок українського народу, як мова, література, музика, ним можна
всерйоз пишатися і не потрібно забувати. Пам’ятаймо, хто ми є,
бережімо наші звичаї і традиції!